mandag den 25. november 2013

Sidste dag inden weekenden


I dag skal jeg som kommende lærer vise mit værd med elektronikken på Edvard Kruse Skolen. Jeg har fået en nyhedsudseendelse fra en eller anden fil omdannet til mpg, hvorefter den er lagt på et usb-stik, der skal sættes til dvdboksen under fjernsynet. Umiddelbart virker det legende let, men det er som om, at hver gang man står i klasselokalet, er der en eller anden komponent, som ikke helt fungerer. Derfor er jeg stået op kvart i seks for at få tjek på det lækre tv. Det går heldigvis okay, så ingen ko på isen, selvom risikoen har været stor.

Eleverne i min tiende klasse er rigtig søde, men de har fået den ide, at min numse er interessant. Jeg har i dag besluttet mig for at lægge stilen lidt om på, hvordan min tilgang er til eleverne. De foregående dage har
jeg været meget glad, imødekommende og lavet sjov med dem, men i dag vil jeg være lidt mere bestemt. Det skal i hvert fald være slut med at komme med kommentarer omkring min kropsudformning. Det går heldigvis også gangske udmærket. De forstod godt, at det ikke er sjovt og en smule grænseoverskridende. Eleverne skulle gerne vide, at jeg mener det seriøst. Endnu en gang overrasker det mig deres respekt og forståelse for en person i lærerrollen. Det er lidt noget andet end hjemme i Danmark.

Timerne går egentlig fint, og de synes, at det er sjovt, at der er lidt variation i undervisningen med tv’et. Men eleverne synes også, at det er en smule svært at få en opgave, der kræver selvstændighed. Min praktiklærer og jeg har diskuteret, at opgaven skal være nem og overskuelig, men det er den vist ikke helt.    

Klassen synes at have en smule uro, når alle tyve er samlet inde i klasselokalet. Jeg har derfor givet lov til, at de kan gå i aulaen. Nogle af drengene er ude i aulaen, og jeg vil så høre, om de kan huske og har forstået, hvad rubrik, underrubrik, byline osv. er i en artikel. Det er godt nok lidt haltende med at svare på spørgsmålene.

Jeg samler nogle af de drenge ude i aulaen, der ikke er helt nede med nyhedshistoriens opbygning. Dem og jeg leger så gættekonkurrence med forskellige artikler, hvor de skal kunne besvare, hvilken opbygningsdel jeg peger på. De synes det er supersjovt, og samtidig får de faktisk utrolig godt styr på det. Det må jeg notere mig er en god læringsmetode. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar